Maria la Cour Weigelt 

Certificeret Iyengar® yogalærer, Cand.Mag. i Sundhedsfremme og Pædagogik fra RUC, Stifter af Yogastien, Roskilde Yoga ApS.

I 1992 tog jeg mit første skridt på yogastien. Min motivation for at dyrke yoga, udsprang dengang fra et fysisk behov. Jeg havde rygsmerter og måtte gøre noget. Efter en intensiv og dedikeret yoga praksis, fik jeg, efter nogle måneder, aflivet min rygsmerte. Men yogastillingenes forløsning, både under og efter praksis, havde gjort mig temmelig afhængig. Så jeg fortsatte min vandring på yogastien. Jeg rejste til Indien – afprøvede alle de forskellige former for yoga- og meditationretreats, der krydsede min vej.

Da jeg mødte Iyengar yogaen, var jeg solgt! Yogaformens kraftfulde dynamik og vægt på anatomisk præcision tiltalte mig øjeblikkelig. Yogastillingerne fik en mere intens og gennemtrængende virkning i både krop og sind. Udfordringen i at forene det aktive med det passive, gav mig gradvist en oplevelse af at kunne udøve stillingerne med uanstrengt anstrengelse.. Det blev tydeligt, at yoga ikke kun var en kropslig disciplin.

Jeg blev stærkt fascineret af den indvirkning yogastillingerne også havde på sindet. Oplevelsen af krop og sind som en sammensmeltet enhed, gav mig en større selvindsigt. Med refleksion over selvet – hvem er jeg – blev min yoga praksis nu af mere spirituel/filosofisk karakter.

Når jeg praktiserer yoga idag, udspringer lysten fra et fysisk, mentalt og spirituelt behov. Vi bruger så meget tid oppe i hovedet, hvor sindet har travlt med både fortid og fremtid. Den dybe kropskontakt jeg opnår, når jeg praktiserer, gør yogaen til en eminent metode til at få mit hoved ned i kroppen og dermed være til stede i nuet.

Friheden i kroppen, giver mig frihed i sindet..

Jeg er medlem af.

Maria la Cour Weigelts baggrund i øvrigt:

Født 6. september 1967

Cand.Mag. I Sundhedsfremme og Pædagogik fra RUC. Skrev speciale om Yoga i et Sundhedsfremmeperspektiv. Specialet kan læses her: livepage.apple.com

Uddannet pædagog fra UCSJ 2007

Har dyrket yoga siden 1992, taget yogalæreruddannelse på San Francisco Iyengar Institute og er derudover Certificeret Iyengar Yogalærer fra Silkeborg Iyengar Yoga Skole i 2003.

I 2011 certificeret Intermediate Junior Level 1 lærer. Deltager løbende i workshops, kurser og efteruddannelse på Yoga skolen i København og på San Francisco Iyengar Yoga Institute. Herudover har Maria i 2008, 2011 og 2018 taget en måneds Intensivt efteruddannelseskursus hos Iyengar familien i Pune i Indien.

Maria har undervist i Yoga og drevet Yogastien siden 2002. Yogastien er et binavn til Roskilde Yoga ApS. CVR-NR.: 37229873.

Linda Liberga

Certifieret Iyengar® Yoga lærer. Linda underviser på let forståeligt engelsk på de tidlige morgenhold mandag og lørdag.

“I have been very fortunate to start my yoga experience within BKS Iyengar yoga tradition in 2005. Since then the yoga path has overtaken me.

In 2009 I had opprtunity to undergo teacher training with Jurck Jagucki, one of the Senior Iyengar Yoga Teachers in Poland. My last assesment took place in 2013 in Poland, Krakow and since then I am certified Iyengar yoga teacher. I have conducted Iyengar yoga classes in Latvia and Vietnam.

I have attended various Iyengar yoga workshops in Latvia, Poland, France, South Africa and Denmark. In addition I have been travelled many times to India to study in Pune Iyengar Yoga Institute – RIMYI – the heart and the soul of Iyengar Yoga.”

 

Line Sahl

Line underviser de mindre børn i yoga. Hun er uddannet børneyogalærer fra Det lille yogahus. Line værdsætter at arbejde med de mindre børn og opleve den kontakt og glæde som yogaen bringer børn og voksne imellem. Hun nyder at se, hvordan yogaen også hos de mindre børn kan bidrage til en god kropsforståelse og udnyttelse af kroppens ressourcer. 

 

Stina Buchave

Stina er fast vikar i Yogastien. Selv har hun dyrket yoga i 20 år og har holdt sig til Iyengar yoga i de sidste 12. Først som elev hos Maria, siden også i København – og nu i fuld gang med Iyengar yoga læreruddannelsen. Den kræver, at man dyrker Iyengar yoga i en årrække, gennemfører et årskursus med fordybelse og herefter to års uddannelse, der afsluttes med eksamen og certificering. Stina bruger bl.a. yoga til at finde ro, balance og energi til et helt almindeligt liv med mand, børn og arbejde.

 

Thomas Humpert

Certificeret Iyengar® yogalærer, er fast vikar i Yogastien i Trekroner. Thomas er født München, i 1965. Thomas har erfaring i forskellige yogaformer, ex. Sivananda yoga, Power yoga, Asthanga yoga and Iyengar® yoga. Har selv Diplom som certificeret Iyengar® Yogalærer fra 2007, fra Bern Schweitz. I 2014 bestod han “Junior Intermediate level1” fra B.K.S. Iyengar® fra Yoga Centre Copenhagen. Thomas underviser på engelsk og underviser i klassisk Iyengar® yoga. Thomas kan godt lide den fysisk udfordrende tilgang, hvilket afspejler sig i hans undervisning. 

 

Rikke Stengade

Født i 1973, forældre-barn-yogalærer hos Yogastien og har tidligere undervist i far/mor-barn gymnastik, men efter at have gået til børneyoga med egen datter, faldt Rikke helt for dette og gik i gang med at uddanne sig. Rikke har som led i sin uddannelse undervist børn i alderen 3-10 år, og taget en række børneyogauddannelser: Hjertebarn 2015, (børneyoga og mindfulness) hos Blå Himmelyoga. Tumletid, 2-4 år, hos det lille Yoga hus. Det samlede barn, det lille yoga hus, nov. 2015. Yoga for the speciel child, del 1, 2015.

 

Claus P. Sørensen

Certifieret Iyengar® Yoga lærer. Claus er fast vikar i Yogastien og underviser derudover på Yogacentralen (Frederiksberg) samt i Københavns Roklub.