Maria la Cour Weigelt 

Certificeret Iyengar® yogalærer, Cand.Mag. i Sundhedsfremme og Pædagogik fra RUC, Stifter af Yogastien, Roskilde Yoga ApS.

I 1992 tog jeg mit første skridt på yogastien. Min motivation for at dyrke yoga, udsprang dengang fra et fysisk behov. Jeg havde rygsmerter og måtte gøre noget. Efter en intensiv og dedikeret yoga praksis, fik jeg, efter nogle måneder, aflivet min rygsmerte. Men yogastillingenes forløsning, både under og efter praksis, havde gjort mig temmelig afhængig. Så jeg fortsatte min vandring på yogastien. Jeg rejste til Indien – afprøvede alle de forskellige former for yoga- og meditationretreats, der krydsede min vej.

Da jeg mødte Iyengar yogaen, var jeg solgt! Yogaformens kraftfulde dynamik og vægt på anatomisk præcision tiltalte mig øjeblikkelig. Yogastillingerne fik en mere intens og gennemtrængende virkning i både krop og sind. Udfordringen i at forene det aktive med det passive, gav mig gradvist en oplevelse af at kunne udøve stillingerne med uanstrengt anstrengelse.. Det blev tydeligt, at yoga ikke kun var en kropslig disciplin.

Jeg blev stærkt fascineret af den indvirkning yogastillingerne også havde på sindet. Oplevelsen af krop og sind som en sammensmeltet enhed, gav mig en større selvindsigt. Med refleksion over selvet – hvem er jeg – blev min yoga praksis nu af mere spirituel/filosofisk karakter.

Når jeg praktiserer yoga idag, udspringer lysten fra et fysisk, mentalt og spirituelt behov. Vi bruger så meget tid oppe i hovedet, hvor sindet har travlt med både fortid og fremtid. Den dybe kropskontakt jeg opnår, når jeg praktiserer, gør yogaen til en eminent metode til at få mit hoved ned i kroppen og dermed være til stede i nuet.

Friheden i kroppen, giver mig frihed i sindet..

Jeg er medlem af.

Maria la Cour Weigelts baggrund i øvrigt:

Født 6. september 1967

Cand.Mag. I Sundhedsfremme og Pædagogik fra RUC 2014. Skrev speciale om Yoga i et Sundhedsfremmeperspektiv. Specialet fik 12, og vandt prisen som Årets Speciale på Sundhedsfremme RUC 2014. Specialet kan læses her: livepage.apple.com

Uddannet pædagog fra UCSJ 2007

Har dyrket yoga siden 1992, taget yogalæreruddannelse på San Francisco Iyengar Institute og er derudover Certificeret Iyengar Yogalærer fra Silkeborg Iyengar Yoga Skole i 2003.

I 2011 certificeret Intermediate Junior Level 1 lærer. Deltager løbende i workshops, kurser og efteruddannelse på Yoga skolen i København og på San Francisco Iyengar Yoga Institute. Herudover har Maria i 2008, 2011 og 2018 taget en måneds Intensivt efteruddannelseskursus hos Iyengar familien i Pune i Indien.

Maria har undervist i Yoga og drevet Yogastien siden 2002. Yogastien er et binavn til Roskilde Yoga ApS. CVR-NR.: 37229873.

 

 

Thomas Humpert

Certificeret Iyengar® yogalærer, er fast vikar i Yogastien. Thomas er født München, i 1965. Thomas har erfaring i forskellige yogaformer, ex. Sivananda yoga, Power yoga, Asthanga yoga and Iyengar® yoga. Har selv Diplom som certificeret Iyengar® Yogalærer fra 2007, fra Bern Schweitz. I 2014 bestod han “Junior Intermediate level1” fra B.K.S. Iyengar® fra Yoga Centre Copenhagen. Thomas underviser på engelsk og underviser i klassisk Iyengar® yoga. Thomas kan godt lide den fysisk udfordrende tilgang, hvilket afspejler sig i hans undervisning. 

 

Claus P. Sørensen

Certifieret Iyengar® Yoga lærer. Claus er fast vikar i Yogastien og underviser derudover på Yogacentralen (Frederiksberg) samt i Københavns Roklub.